En peppande och inspirerande träningsdag i Hå Ordenshus, Bollnäs den 29 januari 2022

En inspirerande och lärorik dag i Hå Ordenshus, Bollnäs den 29 januari 2022. Den perfekta träningsdagen för dig som är tjej och kvinna och vill veta vad som händer i kroppen och hur du kan träna och äta åren före, kring och under klimakteriet.

Innehåll:

  • Klimakteriet och förklimakteriet
  • Hormoner: Vad händer i kroppen? Hur känns det?
  • Vad kan du göra för att lindra? Hur kan du motionera?
  • Mat och näring, hur ska du tänka?
  • Motivation, pepp
  • Glädjefyllda träningspass

Schema:

9-9:45 Yoga, skön och dynamisk yoga för att starta dagen
10-10:45 Föreläsning: ” Alla vill bli gamla, men få vill ju känna sig gammal” ”
10:45-11:00 Kaffe, te och lite energipåfyllnad
11:15-12:15: Träningspass för funktionella och starka kroppar och knoppar. Här går vi igenom de olika fundamenten för att bygga en stark, hållbar och funktionell kropp och sinne.
12:30-13:30 LUNCH
13:30 Föreläsning: kost och näring
14:30-15:15 Träningspass: Vi tränar ihop efter din egen förmåga. Det kommer att finnas möjlighet till personliga tips som funkar och passar för just dig och den träningsnivå du befinner dig på.
15:30-16:00 Föreläsning och avslut: ”Hur bör du träna nu? Ser det annorlunda ut mot tidigare och i så fall hur?” Här får du de bästa tipsen och uppläggen. Avslut.

Föreläsning:

”Alla vill bli gamla men få vill ju känna sig gammal” – Vad är det egentligen som händer med våra kroppar och vad är det för hormoner som spökar när vi kommer in i eller redan är i klimakteriet/övergångsåldern? Vad händer med dina muskler, din mage, din bäckenbotten och varför kan du plötsligt börja känna en ovan stumhet i musklerna? Vi går igenom vad som sker med dig och vad du kan göra för att behålla eller bygga upp din muskelstyrka och rusta dig för och leva ett fantastiskt liv även under och efter klimakteriet. Det här ska ju vara några av dina bästa år.

”Kost och näring” – Vad händer med ämnesomsättningen, din vikt, hur påverkar hormoner och är det egentligen bra eller dåligt med kosttillskott? Vad är bäst att äta och hur kan du anpassa din kost för att må så bra du kan i den takt att med att din kropp åldras och därmed ändras.

Ytterligare information

Medtag egen yogamatta och kläder för träning inomhus. Tag gärna med ett ombyte så du kan byta till torra kläder, men det kommer inte finnas möjlighet till dusch på anläggningen. Begränsat antal platser.

Anmälan

Säkra din plats här